- WeSec
- התקנת אינטרקום
- התקנת קודנים
התקנת קודנים
מעוניינים להתקין קודן חדש בדלת הכניסה לבית פרטי, בניין מגורים משותף או בית עסק? בעמוד זה תוכלו לקבל את כל המידע החשוב בנושא, כולל מחירים ועלויות בעבור ההתקנה. כמו כן, ניתן להזמין דרכנו עוד היום מתקין קודנים מקצועי.
התקנת קודנים - השוו מחירים בין מתקינים
מחפשים מתקין מקצועי אשר מספק שירותי התקנת קודנים? מעוניינים לחסוך בעלויות ההתקנה ולשלם כמה שפחות מבלי לפגוע באיכות העבודה? בעזרת פורטל וויסק זה בהחלט אפשרי. השאירו פנייה כאן באתר או צרו איתנו קשר טלפוני וקבלו עד שלוש הצעות מחיר ממתקינים מומלצים. לאחר מכן תוכלו להשוות בין ההצעות ולהמשיך עם בעל המקצוע אשר סיפק את ההצעה הטובה ביותר מביניהם.
מחיר התקנת קודן: כמה זה עולה?
בעבור התקנת קודן, כולל הקודן, המנעול החשמלי, ספק הכוח והחיווט, תשלמו סכום אשר נע בין 800 ש"ח ל-1,200 ש"ח. אם תרצו להתקין רק את הקודן ולא תזדקקו לכל התשתית מאחר והיא כבר קיימת אצלכם, תשלמו בין 400 ש"ח ל-600 ש"ח בעבור התקנת הקודן עצמו. זכרו כי מחיר התקנת קודן מושפע ממספר משתנים כמו המרחק מנקודת החשמל, התשתית שנדרש להקים, סוג המנעול (חשמלי או אלקטרומגנטי) ועוד מגוון רחב של פרמטרים.
מחיר ממוצע להתקנת קודן, כולל הקמת תשתית: 1000 ₪
טווח מחיר גבוה 1200 ₪
טווח מחיר נמוך 800 ₪
>> מתכננים להתקין קודן? מומלץ לבדוק עם הטכנאי כמה יעלה לשלב את התקנת הקודן עם התקנת אינטרקום חדש או עם התקנת מערכת מצלמות אבטחה מאחר ולרוב יהיה מדובר במתקין אשר מספק
איך מתקינים קודן?
על מנת להתקין קודן, נדרש ליצור חיווט מתאים ולחברו אל נקודת חשמל בבית או בחצר. כמו כן, יש להתקין ספק כוח לצורך התאמת המתח החשמלי אל המתח הדרוש להפעלת הקודן. מתח זה שונה מהמתח הרגיל הקיים בחשמל ביתי ולכן התקנת ספק הכוח היא חיונית. לאחר מכן נתקין את הקודן עצמו ואת המנעול החשמלי (או המנעול המגנטי) ונבחר בין שניהם. כך למעשה בעת הקשת הקוד הנכון, המנעול החשמלי או האלקטרומגנטי יאפשר פתיחה של הדלת.
איפה נהוג להתקין את הקודן?
להלן המקומות הבולטים שבהם נהוג להתקין קודנים:
- התקנת קודן לשער חיצוני: כאן הכוונה היא להתקנה בחלק החיצוני של מבנה או בית. אם אתם למשל גרים בבית פרטי וברצונכם לפקח על הנכנסים ולמנוע כניסה של זרים שאינם רצויים אל שטחכם, קודן הוא פתרון מצוין בעבורכם.
- התקנת קודן לבניין מגורים משותף: זו למעשה אחת ההתקנות הנפוצות ביותר. כאשר יש בניין עם מספר דיירים, נרצה ליצור בקרה על הנכנסים אליו על ידי התקנת קודן בדלת הכניסה אל הלובי.
- התקנת קודן לדלת כניסה בעסק: החל ממשרדים ועד לחנויות או מפעלים. לאחר התקנת הקודן, נשתף את קוד הכניסה עם עובדי המקום וכך נמנע כניסה של גורמים שאינם מורשים. אגב, נהוג להשתמש בקודן גם בתוך המשרד על מנת לנעול חדרים עם ציוד רגיש (מסמכים, מחשבים) אשר הכניסה אליו מורשית גם לחלק מעובדי החברה.
- התקנת הקודן בגני ילדים: כמעט בכל גן ילדים, מותקן קודן על השער החיצוני. קודן זה מאפשר לצוות הגן לשלוט ובעיקר לפקח על כל מי שנכנס למקום.
למידע נוסף, לחצו על הכפתור המתאים:
מה חשוב לזכור בעת התקנה של קודן?
הנה מספר טיפים שאסור לכם לפספס באשר להתקנה של קודן חדש:
- התקנה טובה היא כמובן התקנה שבסופה הקודן עובד כמו שצריך אך כדאי לזכור כי דבר חשוב לא פחות הוא האופן שבה בוצעה ההתקנה. וודאו שהמתקין מצניע את החיווט ככל שרק ניתן ושומר על עבודה נקייה ואסתטית.
- כדאי להיעזר במתקין בעת רכישת הדגם של הקודן. למתקינים יש ידע וניסיון רב והם ידעו להמליץ לכם על דגמים איכותיים שמחזיקים מעמד. כמו כן, בהמשך העמוד תוכלו לראות את החברות שמייצרות קודנים, שעליהן אנו ממליצים.
- מתקינים קודן בשער החיצוני? לכו על קודן אנטי ונדל אשר מתוכנן לאזורי חוץ עם תנאי מזג אוויר כמו גשם או שמש חזקה. קודן זה לרוב מגיע עם גגון קטן שמטרתו היא לשמור על הלחצנים ולמנוע חשיפה שלהם לטפטוף.
- שמרו את ההוראות לשינוי הקוד בקודן במקום בטוח. לכו תדעו מתי תזדקקו להנחיות אלו ומתי תרצו להחליף את הקוד הקיים בחדש.
- כדאי להתקין קודן עם תאורת לד אשר מאפשרת לזהות את המקשים גם בשעות הלילה כאשר יש חושך.
- רכשו מוצר אשר בו יש חיווי על פתיחת הדלת - אור אדום וירוק אשר מאפשר לנו לדעת אם הקוד הוקש כמו שצריך או שהקשנו קוד לא נכון.
סוגי הקודנים הקיימים וההבדלים ביניהם
אז איזה סוגים של קודנים קיימים כיום? ומה ההבדלים בין כל סוג לסוג? בואו נעשה מעט סדר בבלאגן:
התקנת קודן רגיל: הקודן הקלאסי, שמגיע לבד ללא מוצרים נוספים כמו אינטרקום או מצלמה. כאן אנו נראה רק את לוח המקשים.
התקנת קודן עם חיישן קירבה: פרט להקשת הקוד, ניתן להיכנס גם באמצעות הצמדה של תג קירבה מיוחד. נפוץ מאוד במשרדים, מפעלים ובתי עסק.
התקנת קודן בשילוב עם אינטרקום: כמעט תמיד, נמליץ לבצע התקנה משולבת של קודן עם אינטרקום. במיוחד כאשר מדובר על התקנה בשער חיצוני. ניתן לשלב את הקודן גם עם אינטרקום עם מצלמה.
ומה באשר לסוג המנעול?
פרט לסוגים שרשמנו כאן, כדאי לדעת שתצטרכו לבחור גם את סוג המנעול שיותקן בדלת עצמה וכאן קיימים שני סוגים מרכזיים - מנעול אלקטרו מגנטי או מנעול חשמלי. המנעול החשמלי הוא הנפוץ יותר וזו גם האופציה הזולה מבין השניים. בעת הקשת רצף המספרים הנכון, הלשונית בדלת מזמזת וניתן לפתוח אותה.
לעומת זאת המנעול האלקטרומגנטי פועל על משיכה מגנטית חזקה ששומרת על הדלת סגורה. המנעול האלקטרומגנטי מורכב משני חלקים אשר יושבים על משקוף הדלת (חלקה העליון) וכאשר עובר זרם חשמלי דרכם, הם מתמגנטים זה לזה ואי אפשר לפתוח את הדלת.
שאלות נפוצות על התקנת קודן
לפני סיום, רצינו להציג בפניכם מספר שאלות אשר חזרו על עצמן לא מעט. אנו מקווים כי שאלות אלו, ביחד עם תשובות המומחים של WeSec, יספקו לכם מידע ויסייעו לכם בגיבוש ההחלטה על התקנת הקודן החדש.
תלוי במורכבות העבודה וכמובן במיומנותו של המתקין. בדרך כלל עבודה שכזו לוקחת בין שעה לשעתיים וחצי.
בין 200 ש"ח ל-500 ש"ח, מאוד תלוי מה התקלה. תקלת חיווט תעלה מעט, בעוד החלפת לוח המקשים תהיה יקרה יותר.
מומלץ לבחון את המוצרים של חברת תדאור הישראלית וגם את החברות הבאות: Netvill, Palwintec, Urmet וחברת VisionNet